Törkeen pitkä aika kerenny kulumaan ilman mitään päivityksiä. Nyt sitten senkin edestä parikin tekstiä.. Saa nähdä kuinka listamaiseksi menee.

Aloitetaan nyt sitten vaikka siitä että kurssi 232 sai itselleen vihdoin nimen: "Jääkäri". Jos vaikka jossain määrin on tätä nimeä puitu. Kukaan ei oikein tunnu pitävän siitä (poislukien oppilaskunta ja koulun johto). Onhan se nyt outo .. Mutta toisaalta: nyt on jääkäreiden juhlavuosi ja jokaiselle suomen sotilaalle opetetaan perusjääkärin taidot .. "Jokaisessa meissä tetsaa pieni jääkäri". Mitä kauemmin tuota nimeä tässä on vatvottu, sen vähemmän pahalta se kuulostaa. Loppujenlopuksi sama kai se on mikä kurssin nimi on. RUK k.232 riittää minulle :)

Tähän väliin pientä selittelyä:
Päivitykset ovat jääneet kiireen ja gineksien takia. Lisäboonuksena se, että viikon lopussa on usein tuntunut siltä, ettei muuta ole ollut kuin oppitunteja .. ja jos vaikka jotain muutakin olisi tapahtunut, on joku koe tulossa mihin sitten täytyy lukea eikä kirjoittamaan "kerkiä".[/selittely]

Meillä on siis ollut tässä muutamia kokeita/koulutöitä mennä viikoilla. Kokeet on menny suht hyvin (arvosanoilla 8.25-9.25), liikunnan koulutyöt ei sitten niin hyvin, kun ei tuo suunnistus/uintitekniikka mitään ihmeempää ole. Tuosta suunnistusreissusta mainittava sen verran, että perkele että pelästyin! Olin yksin rämmiskelemässä sielä pitkin mettää (ekaa kertaa ikinä suunnistin oikeasti yksin..) ja yhtäkkiä vieressä rasahtaa .. Siinä 10m päässä seisoo hirvi ja kattelee, että mikä perkele tuo on! Hetken mietin, että pitääkö mun nyt leikkiä kuollutta tai onko kameraa mukana (eihän sitä ollut) .. Mut sit lähdettiinkin jo erisuuntiin :D. Pirun ison näkönen tuollanen hirvi Ähtärin aitojen ulkopuolella! Siihen asti oli mennyt reissu varsin hyvin, mutta tuon tapaamisen jälkeen sitten eksyinkin ulos kartalta ja sitä rataa :D .. Loppu matkan vainoilin luullen että joka puuntakaa hyökkää joku kerrostalon kokoinen eläin. Lopulta kuitenkin löysin taas itseni kartalle ja sain haettua loputkin rastit :).

Muunkin kuin suunnistuksessa on tapahtunut järisyttävää edistystä noiden liikuntameininkien suhteen: Cooperi parani huikeat 15m ja ATT yhden osuman sitten p-kauden .. Eihän se nyt ihan putkeen sitten mennyt :P

Näiden suurkoitosten jälkeen, meillä oli PH1 ja PH2-leirit (perusharjoitus). Lepposia leirejä, joissa tarkoituksena oli tasata porukan taitoja esimerkiksi viestivälineiden yms. tietojen suhteen. PH1:llä oli yksi asemanvaihto, 2:lla sitten vaihdettiinkin asemia joka aamu. Tuli siinä telttaa pystytettyä ties vaikka minkälaisiin paikkoihin .. Mm. kalliolle, käyttämättä yhtäainutta maakiilaa :D .. Leireillä oli myös eri vartio/päivystys meininkejä ja tiedustelun harjoittamista. PH2:den toisessa vaiheessa toimin itse viestiupseerina, mutta Victor Mike (= VM + NATO-aakkoset =  Vituiks Meni). Illalla nousi jonkun asteinen kuume, jonka johdosta tärisin mansikkana olevan kaminan ympärillä, kääriytyneenä miljoonaan vaatekertaan .. Toivottavasti vielä jossain vaiheessa pääsen näyttämään, etten ole niin huono, kun minkä käsityksen tuo harjoitus loi :/

Huippuhetket noilta leireiltä oli passaritorjuntaosaston harjoitus keskellä yötä, sekä kesäteatteri näytelmä "Sankarimme pintaylläkössä moottorimarssilla", jonka pääosissa (ja sivuosissa) toimivat kouluttajamme upseerikokelaat P. ja S. He tekivät kahdestaan demostroiden hyvinkin selkeästi, mitä tekee lavallinen miehiä/johtajat/loput autot ja niiden miehet ja johtajat/vihollinen moisessa tilanteessa :D .. Nauhalle olisi melkein pitänyt saada moinen spektaakkeli! Niin se vaan menee, että mitä kauemmin armeijassa on ja mitä enemmän aikaa viettää luokassa istumassa, sen mukavampaa on päästä kunnolla tetsaamaan metsään! Ei olisi heti uskonut ..

About viikko sitten pääsin pitämään aukottoman koulutukseaiheesta: ITKK:n (ilmatorjuntakonekiväärin) lataaminen ja patruunan poisto. Koulutuksen jälkeen sain paljon positiivista palautetta, joka teki hyvää itsetunnolle, kun on noi johtaja meiningit mennyt suht pitkin v*ttuja täällä .. Tj-linjan oppilasvanhimpanakin pääsin toimimaan, tosin tekemistä ei kauheasti ollut .. Perussuoritus sekin. Arviota en vielä ole saanut, mutta tuskin mitään erikoista siinä tulee olemaan.

Nyt kuitenkin toiseen tekstiin .. Saa taas vähän rajoitettua näitä palstojen pituuksia, niin jaksaa joku ehkä aloittaa edes lukemaan ;)